Guest Louve Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 (edited) Witajcie, jestem nowym użytkownikiem forum i piszę do Was z prośbą o pomoc. Szukałem podobnego tematu na forum ale nie udało mi się znaleźć. Jeśli podobny temat był już poruszany to przepraszam za zaśmiecanie. Ponieważ jestem osobą początkującą w świecie 3D Maxa podczas próby stworzenia pierwszego projektu napotkałem problem. Otóż nie chcąc tworzyć każdego elementu projektu osobno wykorzystuję kopiowanie elementów i ich lustrzane odbicie. I tu pojawia się problem, gdyż materiał na elementach kopiowanych przy renderowaniu Vray'em wygląda tak: Przy użyciu standardowego silnika renderującego problemu nie ma: Problem dotyczy tylko tych elementów, do których było zastosowane odbicie lustrzane, przy zwykłym kopiowaniu problemu nie ma. Prośba do Was o pomoc, gdzie i co trzeba zmienić w ustawieniach Vray'a by rozwiązać ten problem? Pozdrawiam serdecznie, Louve Edited March 13, 2011 by Louve Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts