CrystalEye Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 Słyszałem w ktoryms z wywiadow z Tomkiem Baginskim ze powiedzial on ze latwiej jest zostac animatorem niz grafikiem 3D, nie rozumiem tego... czy moglby mi zatem ktokolwiek podac jakies tutoriale odnosnie animacji w 3Dmax?? Jest tego dosc sporo a większosci opcji wogule nie rozumiem dlatego dobre tutki byłyby jak najbardziej na miejscu:) Dzięki
Orion Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 http://www.max3d.pl/tut_3dsmax.php tu masz cały dział animacja :)
dr Ug Napisano 13 Czerwiec 2004 Napisano 13 Czerwiec 2004 Nie powiedzial ze latwiej, tylko ze do animowania nie potrzeba tak duzo \"zmyslu plastycznego\" (tak to nazwe), jak do \"reszty 3d\". Pytanie bylo o potrzebe rozwijania tradycyjnych umiejetnosci plastycznych, stad taka odpowiedz. Na dobra sprawe animacja sama w sobie jest znacznie trudniejsza imho.
CrystalEye Napisano 14 Czerwiec 2004 Autor Napisano 14 Czerwiec 2004 no tak, ale w tym dziale jest zaledwie pare tutkow o animowaniu... nie ma jakiejs strony gdzie jest tego więcej?? co do animacji, to czy oznacza to że jesli nie ma sie talentu plastycznego to nie ma szans zeby zostac dobrym grafikiem 3D??
Yansen Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 Nie ma szans. Vide ja. To, że umiesz trzymać fachowo pędzel nie czyni cię Michałem Aniołem. I nawet jeśli będziesz znał 1000 i jedną sztuczkę w Maxi\'e czy innym programie nie będziesz dobrym grafikiem. Kropka. Ale nie załamuj się - ja też nie mam za kszty talentu ale zawsze sobie miło trochę pomaxować o poranku...
Rekomendowane odpowiedzi