syjon Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 czesc; czy ktos uzyskal toonowe, kreskowkowe shadery wyrenderowane ladnie z GI? w sumie chodzi o to aby tylko postaci mialy toon shader, a cala scena juz niekoniecznie. generalnie stworzenie jednego i drugiego osobno nie stanowi wielkich problemow (ja uzywam final toon i final render), natomiast jak w renderze ustawiam GI to on "nie patrzy" na shadery i leci wszystko od gory do dolu tak samo, czyli wszystko wyglada tak "vizkowo". mam pare teoretycznych pomyslow jak to rozwiazac ale tez mam nadzieje, ze ktos mi pomoze... a)dalo by sie wymusic w final renderze uzywanie final toona? b) dalo by sie uzywac maxowego toonowego sahdera razem z final renderem? c) a moze final toon+ mental ray? d) maxowy shader + mental ray? e)dalo by sie moze "wylaczyc" renderowanie postaci i wtedy jakos renderowal by sie toon shader... generalnie chyba bede musial wyrenderowac to w pasach :\ duzo nieprzewidzianej pracy mi dojdzie :( help! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi