THE MANYSH TRAFO Napisano 14 Czerwiec 2004 Napisano 14 Czerwiec 2004 CZEŚĆ RENDERMANIACY MAM PYTANKO !!!! PRZY RENDERINGU SCENY JAKO FILM, JAKICH FORMATÓW UZYWACIE JEZELI DIVIX TO JAKIE KODEKI ZASTOSOWAĆ ABY JAKOŚĆ BYŁA JAK NAJ LEPSZA???? POZDRAWIAM!
sikham Napisano 14 Czerwiec 2004 Napisano 14 Czerwiec 2004 żadnych ;) najlepiej zapisać sobie cały render do plików .tga (albo innych) a potem złaczyć wszystko w całość nigdy niewież maxowi i nierenderuj całego avi\'ka ;) a do kompresji potem użyj sobie 2 przebiegowego xvida albo divx spór o to którego używać niema sensu ;)
ARCTIC Napisano 14 Czerwiec 2004 Napisano 14 Czerwiec 2004 Popieram.. przy rederze animacji tylko rób poszczególne klatki do jotpega przy najlepszej jakości a póżniej przy użyciu np. Adobe Premire złożyć to do pełnej animacji w aviku. Pamiętaj oty że MaXiu lubi się zwieszać jesli chodzi o o dłuższe animki. Sam miałem sytuacje że zrederowało mi się 98% animacji i wtedy sie wysypał MaX.. dlatego od tamtej pory wszystko najpierw do JPG a dopiero później do avi PozDr
Yansen Napisano 16 Czerwiec 2004 Napisano 16 Czerwiec 2004 Popieram sikhama. Najlepiej do tga, bmp albo innego BEZSTRATNEGO farmatu zapisu. JPEG\'a nie polecam (błędy po dyskretnej transformacie cosinusowej się potem będą kumulować jak urzyjesz xvid\'a albo divx\'a).
Bilay Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 jak ustawic max\'a, ażeby po rozpoczęciu renderingu animacji, max zapisał każdą klatke z \"osobna\" do pliku? (np. *.tga; itd.). Jakiś skrypt or something else? Thx za podpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi