WonskiM Napisano 20 Marzec 2011 Share Napisano 20 Marzec 2011 (edytowane) Witam. Mam kolejny problem dotyczący Maxa, tym razem chodzi o banalną rzecz która jednak sprawia mi sporo kłopotu. Chce dodać krawędzie na przejściu z przodu zderzaka na bok (zaokrąglone) i przesunąć je, żeby wpasowały sie ładnie w to zaokrąglenie bez ręcznego poprawiania z widoku top tegoż zaokrąglenia. Istnieje jakaś opcja w maxie która ładnie będzie przesuwała tą krawędź po łuku czy nie obejdzie sie bez ręcznej ingerencji w to zaokrąglenie? Nie mam pojęcia jak to dokładnie wytłumaczyć, może screen powie więcej ;) Z lewej strony zaznaczona dodana krawędź, z prawej po przesunięciu jej wierzchołka z widoku Front w bok - jak widać trzeba ją dopasowywać do reszty zaokrąglenia. Nie da sie tego zrobić jakoś prościej? Z góry dziękuje za podpowiedzi. Pozdrawiam. Uploaded with ImageShack.us Dodam jeszcze, że chce dodać krawędzie w celu zrobienia w rogach zaokrąglenia. EDIT: Problem rozwiązałem przez wycięcie kształtu w powierzchni, chyba najprostsze wyjście ale zanim na nie wpadłem troche czasu minęło ;) Edytowane 20 Marzec 2011 przez WonskiM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi