Napisano 16 Czerwiec 200420 l Witam, chodzi mi o uzyskanie efektu pojawienia się jakby \"wodnego koła\" (ale nie w 3D) na gotowym materiale video (podobny efekt jest na stronie głównej www.virtualmagic.com.pl, gdzie (mozna tak by założyć) \"palec\", po dotknięciu jakiejś płaszczyzny powoduje chwilowe pofalowanie jej na zasadzie takiego \"wodnego koła\"). Z tym, że podkreślam, mnie chodzi o podobny efekt, ale nie w 3D (raczej jakiś Adobe After Effects) - no, ostatecznie można by w 3D zarzucić materiał video na plane`a i dodać jakiś modyfikator by zniekształcił go na podobnej zasadzie, tylko nawet tutaj nie wiem jaki modyfikator, co i jak.. pomóżcie...
Napisano 16 Czerwiec 200420 l No Aleksander już napisał... modyfikator Ripple z teksturą. A ja dodam że w 2d (After, Combustion) taki efekt można uzyskać za pomocą Displacement Map... robisz gradientowy rysunek takiego koła np. w Photoshopie a potem go animujesz (skalujesz).. a komp odkształca obraz zczytując wartości z tego gradientu. Im jaśniej , tym wyżej... pozdro