Jump to content
Sign in to follow this  
pepelito

Problem z redneringiem. Autodesk Inventor.

Recommended Posts

Witam!

 

Na początek:

http://img859.imageshack.us/img859/710/fggrtgrtre.jpg

 

I fragment poprzedniego

http://img64.imageshack.us/img64/8241/gfdgdfgt.jpg

 

Wiem że to strasznie nieestetyczne wyszło, ale właśnie moje pytanie będzie się odnosić do tych 2 rednerów.

 

Wiem że Inventor to nie program do modelowanie powierzchniowego, ale taki posiadam i potrafię go już trochę obsługiwać.

 

Moja wersja Inventora to Autodesk Inventor 2011 Pl 32bit.

 

Na tym renderze (1) fotel jest nieukończony, do tego koła "wlazły" w podłogę, gniazdko jest ucięte. No i ta dolna cześć wersalki bardzo kiepsko pokryta bitmapą.

 

Te błędy co wymieniłem w poprzednim akapicie są już poprawione. Ale gdy próbuję wyrenderowac to niestety albo wywala błąd Inventor'a, albo mój komputer nie wyrabia (w dom. RAM (tylko 2gb i do tego 667Mhz))

 

Gdy zmniejszam rozdzielczość i analyzing to wywala błąd Inventor'a przy translacji renderu.

 

Proszę o pomoc może istnieje możliwość "podzielenia" redneru?

 

Może jakiś inny program potrafiący wykonać render z modelu *.iam??

 

Z góry dziękuję za pomoc.

 

PS: Czy 3D's Max jest dużo trudniejszy w obsłudze niż Inventor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy