bombelek Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Witam, Kilka miesięcy temu zrobiłem sobie w maxie model bionicle (takie klocki lego jakieś). Wczoraj próbowałem wczytać scenę do 3ds maxa i... dupa zbita, wyskakuje mi okienko typu fatal error (to samo które wyskakuje gdy wciskam ctrl+z) bla bla bla, max mówi że mnie nie lubi i nie pozwoli mi zapisać(uratować) sceny... Co to z tym zrobić ? Da się to badziewie jakoś obejść ? Czy tylko ja mam takie problemy z maxem 2010 czy to ogólne zarobaczenie jakieś ? Poprzednia wersja działała mi bez problemu. A właśnie, scena byłą robiona w maxie 2009. Pozdrawiam i... może ktoś mi pomoże (np. wyeksportuje pliczek) ? :)
zgred Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 spróbuj wyciągnąć modele poprzez file->merge. Jak nie da rady to możesz podesłać plik, mam maxa 2009 to wyeksportuje do obj'ta.
bombelek Napisano 12 Kwiecień 2011 Autor Napisano 12 Kwiecień 2011 Wysłałem maila, gdyby Ci się udało jakoś to... zapisać / prze konwertować / wyeksportować... cokolwiek z tym zrobić :)
bombelek Napisano 13 Kwiecień 2011 Autor Napisano 13 Kwiecień 2011 (edytowane) Dziękuję ci bardzo kochany zgredku ;* Reputacja + ;p Ps. Ech, maxio zrobił jednak swoje, jedna część do ponownego zmodelowania (nigdy nie jest pięknie, zawsze musi się coś spier....) ;p Edytowane 13 Kwiecień 2011 przez bombelek
Rekomendowane odpowiedzi