Napisano 12 Kwiecień 201113 l Witam, Kilka miesięcy temu zrobiłem sobie w maxie model bionicle (takie klocki lego jakieś). Wczoraj próbowałem wczytać scenę do 3ds maxa i... dupa zbita, wyskakuje mi okienko typu fatal error (to samo które wyskakuje gdy wciskam ctrl+z) bla bla bla, max mówi że mnie nie lubi i nie pozwoli mi zapisać(uratować) sceny... Co to z tym zrobić ? Da się to badziewie jakoś obejść ? Czy tylko ja mam takie problemy z maxem 2010 czy to ogólne zarobaczenie jakieś ? Poprzednia wersja działała mi bez problemu. A właśnie, scena byłą robiona w maxie 2009. Pozdrawiam i... może ktoś mi pomoże (np. wyeksportuje pliczek) ? :)
Napisano 12 Kwiecień 201113 l spróbuj wyciągnąć modele poprzez file->merge. Jak nie da rady to możesz podesłać plik, mam maxa 2009 to wyeksportuje do obj'ta.
Napisano 12 Kwiecień 201113 l Autor Wysłałem maila, gdyby Ci się udało jakoś to... zapisać / prze konwertować / wyeksportować... cokolwiek z tym zrobić :)
Napisano 13 Kwiecień 201113 l Autor Dziękuję ci bardzo kochany zgredku ;* Reputacja + ;p Ps. Ech, maxio zrobił jednak swoje, jedna część do ponownego zmodelowania (nigdy nie jest pięknie, zawsze musi się coś spier....) ;p Edytowane 13 Kwiecień 201113 l przez bombelek