Gość fritinancy Napisano 17 Kwiecień 2011 Napisano 17 Kwiecień 2011 Witam!, Na wstępie napiszę, że nie jestem grafikiem. Szukam monitora, który służył mi będzie głównie do: -długotrwałe przeglądanie Internetu -obsługa programów biurowych -czasem do odpalenia jakiejś gry czy filmu Moje wymagania co do monitora: -na pierwszym miejscu monitor przyjazny dla oczu (w twej chwili mam kilkuletni LG i aż oczy pieką po długiej pracy), najlepiej z czujnikiem oświetlenia -duża przestrzeń robocza, gdyż często korzystam z wielu aplikacji na raz, minimum 23" i najlepiej w proporcjach 16:10 -wysoka jakość obrazu -najlepiej ze złączem HDMI, ponieważ takie wyjście ma mój laptop (Dell Vostro 3550), ale jeśli przetwornik np. na DisplayPort nie zmniejszą jakości to też będzie OK -może być błyszcząca matryca, gdyż monitor będzie stał w pomieszczeniu od północnej strony w bardzo słabym oświetleniu, często używany w nocy Nie wiem co myślicie o tym monitorze: http://www.x-kom.pl/p/47001-monitor-lcd-24-dell-u2410-czarny.html Proszę, poradźcie co warto kupić.
mirach Napisano 17 Kwiecień 2011 Napisano 17 Kwiecień 2011 Pracuje od paru lat na starszej wersji tego monitora co podlinkowales. Jak dla mnie swietny monitor do dlugiego wgapiania sie podczas pracy :)
Rekomendowane odpowiedzi