Napisano 17 Kwiecień 201114 l Witam!, Na wstępie napiszę, że nie jestem grafikiem. Szukam monitora, który służył mi będzie głównie do: -długotrwałe przeglądanie Internetu -obsługa programów biurowych -czasem do odpalenia jakiejś gry czy filmu Moje wymagania co do monitora: -na pierwszym miejscu monitor przyjazny dla oczu (w twej chwili mam kilkuletni LG i aż oczy pieką po długiej pracy), najlepiej z czujnikiem oświetlenia -duża przestrzeń robocza, gdyż często korzystam z wielu aplikacji na raz, minimum 23" i najlepiej w proporcjach 16:10 -wysoka jakość obrazu -najlepiej ze złączem HDMI, ponieważ takie wyjście ma mój laptop (Dell Vostro 3550), ale jeśli przetwornik np. na DisplayPort nie zmniejszą jakości to też będzie OK -może być błyszcząca matryca, gdyż monitor będzie stał w pomieszczeniu od północnej strony w bardzo słabym oświetleniu, często używany w nocy Nie wiem co myślicie o tym monitorze: http://www.x-kom.pl/p/47001-monitor-lcd-24-dell-u2410-czarny.html Proszę, poradźcie co warto kupić.
Napisano 17 Kwiecień 201114 l Pracuje od paru lat na starszej wersji tego monitora co podlinkowales. Jak dla mnie swietny monitor do dlugiego wgapiania sie podczas pracy :)