Napisano 14 Luty 200322 l witam, zainstalowałem ostatnio brazila i mam \"mały\" problem, chodzi o to że przy próbie stworzenia światła następuje chwilowe zatrzymanie systemu a następnie (po kilkunastu sekundach) czarny ekran i reset. Pracuje pod Xp i kompa raczej mam wporzo, nigdy sie w maxie (5 wersja) nie zawieszał a jak pykne tylko w ikonke create w panelu lights od razu reset. czy ktoś ma może pomysł dlaczego tak się dzieje? no i oczywiście z tych nerwów 2 takie same posty szczeliłem, wielkie sorki :D [Edited on 14-2-2003 by _Kreska_]
Napisano 16 Luty 200322 l Jakiego masz Brazila ? Ja, kiedy miałem wersję 1.0.0 to przy podaniu więcej niż 1 światła powierzchniowego (arealight) do sekcji świateł objętościowych (environment->volume light), to za każdym razem wywalało Maxa (100% skuteczności). Błąd znikł w 1.0.3. Więc - jaka wersja ?
Napisano 16 Luty 200322 l wersja 1.0 :) , więc mówisz że po przyinstalowaniu nowszej wersji problem znikinie? Fajnie by było tylko że posiadam 1.0 i nic więcej, a czy to trzeba mieć całą nową czy moze są jakies apgrejdy?