Napisano 24 Kwiecień 201113 l Jestem początkującym użytkownikiem 3ds max (zaczynam od 0) i chciałbym uzyskać pomoc w nauce. Sądzę iż najszybciej nauczę się podstaw z przyjaznych tutoriali. Tutaj prośba: proszę o polecenie mi (najlepiej z linkami i w wersji angielskiej) najlepszych tutoriali dla początkującego. Jeżeli uważacie że tutoriale to słaby pomysł na naukę, to poproszę o wskazówki "jak ugryźć temat" od strony początkującego. Aha i używam wersji 3ds max 2010
Napisano 24 Kwiecień 201113 l Od siebie mogę polecić lyndę, jeśli chodzi o podstawy podstaw. Czasami kolesie potrafią przynudzić na śmierć ale warto zapoznać się z niektórymi kursami, potem łatwiej wchodzą "cięższe rzeczy". Jeśli english language nie jest dla Ciebie problemem (a jak piszesz, nie jest) to moim zdaniem jest to najlepszy start, nie uwłaczając nikomu: http://www.lynda.com/Autodesk-training-tutorials/107-0.html Jeśli chodzi o tutki jako takie na YT czy innych, to na początek bym olał takie rzeczy i skupił się właśnie na pełnych kursach, nie pojedynczych tutkach, które pokazują jakiś konkretny efekt czy model. Oczywiście, sporo też się można się z nich nauczyć ale wtedy Twój workflow nie będzie tak wydajny jak powinien moim skromnym zdaniem :)