Skocz do zawartości

Frame Buffer inne kolory na lewym i prawym monitorze

carlosss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki mały problem odnośnie kolorów, pozwólcie, że zacytuję:

"siemka tu jeszcze raz ja :) sprawdizlem dokladniej ocb i wychodzi na to ze, wyrenderowany obrazek z FB do jpg (zmienia kolory na gorsze) jest taki sam jak na lewym monitorze (niewlasciwe kolory) w podgladzie, tymczasem po przeniesieniu FB na prawy monitor kolory sie zmieniaja (wiadomo lepsze kolory na tym monitorze prawym) na te wlasciwe ale zapisanie do jpg i wyswietlone na tym ze monitorze (wlasciwym) maja kolory jak z lewego monitora (niewlasciwego) czyli zle, rowniez odpalilem PSa i teraz jak chwyce obrazek w PS (na prawym monitorze, wlasciwym) to zmienia kolory na te wlasciwe a jak go upuszcze (NIE przenoszac na lewy monitor) zmienia kolory na te z lewego monitora (czyli na te gorsze kolory)

czyli wychodzi na to ze to co pisales wczesniej

"czesc,

a czy ten jpg jest identycznie wyswietlany w photoshopie i podgpadzie obrazow windows?"

mozna wnioskowac ze w PS sa poprawne, nie mam juz pojecia o co chodzi odpianlem monitor przenosilem do innego gnaizda i wciaz rendering zapisany do jpg ma kolory z tego go***nego monitora ( ktorego odpialem) tak jakby trzymal gdzies ustawienia kolorow z tego zlego monitora"

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Pytanie też brzmi co jest zapisane na dysku :D czy obraz z lewego monitora czy z prawego w ogóle jak do tej pory myślałem, że monitor tylko wyświetla obraz a tu proszę nawet ma wpływ na drugi monitor. Chyba powinienem w tym momencie się obudzić.

mirach - jak mógłbym to sprawdzić? te profile, ewentualnie zmienić i czy nie łączy się to z jakimś bólem o którym wspomina w ostatnim poście kolega z tego wątku, że coś popsuję:

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=74600&highlight=frame+buffer+kolory&page=2