Napisano 28 Maj 201113 l Witam Mam takie małe pytano. Jaka stacja jest potrzebna do obróbki materiału z kamery phantom? Chodzi mi o to, czy potrzebny jest do tego jakis turbo świetny komputer czy da rade na takiej stacji z i7?
Napisano 28 Maj 201113 l Chodzi mi o to, czy potrzebny jest do tego jakis turbo świetny komputer czy da rade na takiej stacji z i7? Da radę, tylko z minimum 12gb ramu. Zależy z jakiego modelu w jakiej rozdzielczości.
Napisano 28 Maj 201113 l Autor ... Zależy z jakiego modelu w jakiej rozdzielczości. a jaki model i jaka rozdzielczosc bylyby zalecane do takiej stacji?
Napisano 28 Maj 201113 l a jaki model i jaka rozdzielczosc bylyby zalecane do takiej stacji? Do jakiej?:) i7 to bardzo ogólnikowo. Prawda jest taka, że możesz na każdym kompie obrabiać pliki z tej kamery. Nawet z 2gb ramu, jeśli jesteś cierpliwy, heh. Dlatego mówię, że 12gb ramu (4 rdzenie) to wystarczająco do komfortowej pracy z plikami 2k i 1080. Ilość fps nie ma tu większego znaczenia.
Napisano 28 Maj 201113 l Jaka stacja jest potrzebna do obróbki materiału z kamery phantom? a jaki model i jaka rozdzielczosc bylyby zalecane do takiej stacji? mam wrazenie chodzenia w kolko :) Dlatego mówię, że 12gb ramu (4 rdzenie) to wystarczająco do komfortowej pracy z plikami 2k i 1080. Ilość fps nie ma tu większego znaczenia. a jeszcze fajniej jak dorzuci sie do tego dysk SSD na ktorym lezy sobie obrabiany material.