Napisano 7 Czerwiec 201113 l Witam. W programie Maya jest takie narzedzie, ze robie sobie kilka krzywych (na przyklad circle), zaznaczam je i wybieram loft i one mi sie pokrywaja powierzchnia. I ta powierzchnia moze byc z poligonow albo NURBS. Do wyboru. A czy jest takie narzedzie w Maksie? Bo nie moge znalezc. I jeszcze jedno pytanie. Robie sobie kilka krzywych NURBS. Robie ULoft i otrzymuje powierzchnie. Wszystko OK. ale pozniej dodaje jakas nowa krzywa, zaznaczam ostatnia krzywa z tej powierzchni i ta nowa, znow robie uLOFT i zamiast mi sie dodac do tej juz istniejacej, to mi sie robi nowa powierzchnia. Niby polaczona z pierwszą, ale nie z lagodnym przejsciem, tylko z ostrym katem. Jak dodac nowe elementy do istniejacej juz powierzchni nurbs? Dodam, ze jestem poczatkujacy. Kiedys bawilem sie jakas darmowa wersja MAYA i dlategop wiem, jak tam to wyglada. Ale ona miala jakis wodny znak i cos tam nie dzialalo. To byl dodatek do starej gazety, a w niej byly tutoriale, wiec cos tam lyknalem. Teraz mam triala Maxa. Myslalem, ze tu tak, jak w maji, a okazuje sie ze tu calkiem inaczej jest. Edytowane 7 Czerwiec 201113 l przez publicmasta
Napisano 7 Czerwiec 201113 l w pierwszym pytaniu chyba chodzi ci o terrain. (zaznaczasz wszystkie okregi... i wchodzisz w zakladke "compound objects" tam jest opcja terrain)