Skocz do zawartości

"quick slice" nie działa jak trza

guapo

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłby mi ktoś powiedzieć co się stało z moim "quick slice",wcześniej jak chciałem pociąć jakiś poligon używałem tego narzędzie tak,że klikałem po prostu na poligon i tworzyła się prostopadła linia którą można było dowolnie obracać,aż tu nagle przestała się tworzyć linia tylko się robi taka przerywana,zaczepiona w punkcie którym kliknąłem i po ponownym kliknięci znika,co robię źle?

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

bo to czego uzywales nazywa sie 'slice plane', a 'quick slice' dziala wlasnie tak jak u ciebie (dzis jestem wrozka i wroze ze to 3ds max ;) ), tyle ze po kliknieciu powinno powstac przeciecie, moze nie masz zaznaczonego poligona w trybei ich edycji...

greets ;)

Sorry,nie napisałem,że chodzi o 3ds max,a co do narzędzia to chodzi mi właśnie o "quick slce" i tak właśnie działało,po kliknięciu robiło się przecięcie i ni z tego ni z owego przestało się robić,zrobiłem na jednej ścianie na poligonie obróciłem obiekt i już nie mogę.

W stosie modyfikatorów miałem edit poly i wall,scaliłem stos i teraz działa jak trza,tylko dziwi mnie to,że działałem na tym samym obiekcie i wcześniej ten quick slice działał jak trzeba a po chwili już nie,ale to już nie ważne,w każdym razie dzięki za zainteresowanie.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności