guapo Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Mógłby mi ktoś powiedzieć co się stało z moim "quick slice",wcześniej jak chciałem pociąć jakiś poligon używałem tego narzędzie tak,że klikałem po prostu na poligon i tworzyła się prostopadła linia którą można było dowolnie obracać,aż tu nagle przestała się tworzyć linia tylko się robi taka przerywana,zaczepiona w punkcie którym kliknąłem i po ponownym kliknięci znika,co robię źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 bo to czego uzywales nazywa sie 'slice plane', a 'quick slice' dziala wlasnie tak jak u ciebie (dzis jestem wrozka i wroze ze to 3ds max ;) ), tyle ze po kliknieciu powinno powstac przeciecie, moze nie masz zaznaczonego poligona w trybei ich edycji... greets ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guapo Napisano 10 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Sorry,nie napisałem,że chodzi o 3ds max,a co do narzędzia to chodzi mi właśnie o "quick slce" i tak właśnie działało,po kliknięciu robiło się przecięcie i ni z tego ni z owego przestało się robić,zrobiłem na jednej ścianie na poligonie obróciłem obiekt i już nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Może masz zaznaczony jakiś polygon? Quick slice działa na zaznaczonych polygonach lub jeśli nie jest zaznaczony żaden to wtedy 'tnie' cały obiekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guapo Napisano 10 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2011 W stosie modyfikatorów miałem edit poly i wall,scaliłem stos i teraz działa jak trza,tylko dziwi mnie to,że działałem na tym samym obiekcie i wcześniej ten quick slice działał jak trzeba a po chwili już nie,ale to już nie ważne,w każdym razie dzięki za zainteresowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi