Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Poszukuję laptopa który spełniałby przedstawione poniżej kryteria (od najważniejszego do najmniej ważnego). Próbowałem coś dla siebie znaleźć, ale albo parametry są za słabe, albo wykonanie jest zbyt badziewne (Acer), lecz cena atrakcyjna. Oto moje nieziemskie wymagania:

-Cena do 2700 zł

-Da się na nim swobodnie pracować ze średniej wielkości scenami w 3ds max, da się coś wyrenderować we wmiarę rozsądnym czasie (najlepiej Intel i5 albo coś co ma co najmniej 4 wątki), co najmniej 2GB RAM

-Da się na nim pograć w nowsze gry (karta co najmniej tak dobra jak GeForce GT330 M lub lepsza)

-Solidne wykonanie (to stawiam na równi z wydajnością). Tani trzeszczący plastik-fantastik i badziewne głośniczki jak z telefonu komórkowego zdecydowanie odpadają. Niektóre Acery mają głośnik mono, co jest dla mnie absolutnie nie do pomyślenia! Najlepiej jakby obudowa była matowa. Touchpad w żadnym wypadku nie może być perforowany. Musi być koniecznie gładki i wygodny w obsłudze. Klawiatura również powinna być wygodna. Wolę klawisze z wyższym skokiem.

-Dość dobra matryca, chodzi przede wszystkim o dobre odwzorowanie kolorów. Podświetlenie stawiam na drugim miejscu. Jeśli chodzi o matryce matowe to chyba jest nie do kupienia za tak niską cenę, lecz może ktoś z forumowiczów słyszał o takim laptopie.

-Nie za duża masa

-Czas pracy na baterii około 2 godzin podczas normalnego obciążenia (praca w edytorze tekstu, przeglądanie internetu itp.)

-Ekran 16:10 (to najmniej ważne) - nie wiem czy jeszcze takie produkują, ale jak coś jest super hiper panoramiczne to po prostu niewygodnie się pracuje, zwłaszcza przy pisaniu tekstu. Jak dla mnie to wszystkie laptopy mogłyby mieć ekrany 4:3 albo nawet kwadratowe lub pionowe jak kartka papieru. Byle nie tak wąskie a szerokie...

Dodam jeszcze że ten laptop będzie mi raczej służył jako komputer stacjonarny niż przenośny, tak więc nie musi wcale trzymać nie wiadomo jak długo na baterii ani też być lekki jak piórko. Nie musi także być w cale designerski ani wyjątkowo chudy. Jeśli chodzi jednak o masę, to wolałbym coś, co waży nieco mniej niż mój dotychczasowy 3 kilogramowy Asus F3Sc. Będę z nim trochę chodził w walizce, z racji tego że studiuję. Ze wszystkich firm najbardziej preferuję Lenovo oraz MSI. Gdybym miał jakieś 8000 zł, to pewnie kupiłbym jakiegoś biznesowego laptopa Lenovo T-Series z kartą typu PNY Quadro... Niestety na razie mogę o tym jedynie pomarzyć. Bardzo prosiłbym o pomoc, gdyż muszę podjąć decyzję jak najszybciej, a liczba produktów które mógłbym kupić wręcz mnie przytłacza, a nie chcę sprawić sobie za tą cenę zawodu.

• Odpowiedzi 0
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic