Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

nie mogę znaleźć sposobu żeby oświetlić indywidualnie przedmioty w pokoju, przykładem jest gitara, na zewnątrz mam Daylight w oknach Skyportale, kiedy w środku zaczynam używać światło typu photometric zaraz robią się na ścianach plamy, czy ktoś może poradzić jak świecić we wnętrzu mając takie oświetlenie zewnętrzne ? max 2010 mental ray.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

zmieniłem trochę światło, mam wątpliwości czy światło na podłodze nie powinno być nieco bardziej przepalone a cienie na podłodze nico mniej rozmyte, dodatkowo wychodzą jakieś palmy świetlne pochodzące od IES nad gitarą, materiał gitary i siedzisko ławeczki są jeszcze do ustawienia. Poproszę o konstruktywną krytykę.

Napisano

przy światłach masz opcje exlude czy coś takiego i możesz wybrać tam na które obiekty światło działa a na które nie ściankę na której jest gitara zrób jako inny obiekt niż reszta i w opcji światła zaznacz ze ma ono działać tylko na gitarę i tą ściankę.

Napisano
  • Autor

zrobiłem mały up ale nie mogę sobie poradzić z tymi rozswietleniami w rogach, czy ktoś może napisać czym zadziałać żeby zniknęły ?