Napisano 23 Czerwiec 201113 l nie mogę znaleźć sposobu żeby oświetlić indywidualnie przedmioty w pokoju, przykładem jest gitara, na zewnątrz mam Daylight w oknach Skyportale, kiedy w środku zaczynam używać światło typu photometric zaraz robią się na ścianach plamy, czy ktoś może poradzić jak świecić we wnętrzu mając takie oświetlenie zewnętrzne ? max 2010 mental ray.
Napisano 28 Czerwiec 201113 l Autor zmieniłem trochę światło, mam wątpliwości czy światło na podłodze nie powinno być nieco bardziej przepalone a cienie na podłodze nico mniej rozmyte, dodatkowo wychodzą jakieś palmy świetlne pochodzące od IES nad gitarą, materiał gitary i siedzisko ławeczki są jeszcze do ustawienia. Poproszę o konstruktywną krytykę.
Napisano 1 Lipiec 201113 l przy światłach masz opcje exlude czy coś takiego i możesz wybrać tam na które obiekty światło działa a na które nie ściankę na której jest gitara zrób jako inny obiekt niż reszta i w opcji światła zaznacz ze ma ono działać tylko na gitarę i tą ściankę.
Napisano 2 Lipiec 201113 l Autor zrobiłem mały up ale nie mogę sobie poradzić z tymi rozswietleniami w rogach, czy ktoś może napisać czym zadziałać żeby zniknęły ?