Napisano 25 Czerwiec 200420 l hej, potrzebuje pomocy, musze zrobic \"jakos\" menu w ktorym po zjechaniu kursora z przycisku, button powli sie wygasil lub byl wywolany jakis inny ruch....
Napisano 25 Czerwiec 200420 l Mam nadzieje,ze nie wprowadze Cie w blad, ale ja uzylbym jedynie prostej funkcji : button.onRollOut { jakas_akcja = true; } Kod uzyj, jesli juz musisz uzyc AS. Flash oferuje przeciez tworzenie buttonow. Wystarczy,ze stworzysz nowy. Ten zawiera 4 klatki, w ktorych mozesz umiescic wizerunki dla \"onPress\", \"OnRollOut\" i \"OnRollOver\" - wiec nie widze potrzeby uzywania AS. Jesli nadal nie wiesz co robic, wystarczy wejsc na www.flashzone.pl. [Wyedytowany dnia 25-6-2004 > 3rdtrek] [Wyedytowany dnia 25-6-2004 > 3rdtrek]
Napisano 30 Czerwiec 200420 l Tutaj byla omawiana podobna kwestia http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9933
Napisano 17 Lipiec 200420 l Ja taki problem rozwiazalem tak: 1. stworzylem Movie Clip ktory mial zostac moim docelowym buttonem. 2. zrobilem na jego timelinenie efekty rozjasniania i wygasania umieszczajac w odpowiednich miejscach instrukcje stop() 3. stworzylem przezroczysty button o wielkosci docelowego buttona 4. nalozylem przezroczystego buttona na docelowego 5. dodalem odpowiednia instrukcje na glowny timeline buttonPrzezroczysty.onRollOver = function () { docelowyButton.gotoAndPlay("rozjasnianie"); } buttonPrzezroczysty.onRollOut = function () { docelowyButton.gotoAndPlay("gasniecie"); } Jesli jestes juz jako tako obyty we Flashu to powinno ci sie udac.
Napisano 20 Lipiec 200420 l eax wal do mnie na gg - przeczytalem chyba 20 ksiazek o flashu i acstionscrypcie. Jeszcze nikt mi nic na ten temat nie zarucil. Mój numer gg to 1676851.
Napisano 23 Lipiec 200420 l Wlasnie w tym tkwi sek... Nie jest wazne ile ksiazek przeczytalo sie na dany temat, ale wazne jest to, jak te pozyskana wiedze potrafi wykorzystac sie w praktyce . Ja nie przeczytalem az 20 ksiazek o Flashu, za to wykonalem takie przyciski w rzeczywistosci i teraz juz bez myslowy potrafie odtworzyc tamten efekt.