Napisano 26 Czerwiec 200420 l Czesc wszystkim... mam maly problem. Otoz zrobilem taki obiekcik (1 -czesc swiatla samochodowego). Obiekt ten jest wklesly (2) i chcialbym go uwypuklic (3 -dokladnie odwrotnie do tego jak jest wklesly) z tym, ze kontury zaznaczone na rys. 1 musza pozostac nienaruszone... Z gory dzieki za pomoc.
Napisano 26 Czerwiec 200420 l Autor Wszystko by bylo piknie gdyby MIRROR nie ruszal tych kontur. Po nalozenie tego modyfikatora ten obiekt nie bedzie mi pasowal do calosci. Moze macie jakies inne pomysly ?
Napisano 26 Czerwiec 200420 l Sub obcject border, zaznaczasz tes swoja konture, wlaczasz soft selection, ustawiwasz sile tak zeby psaowalo i przesuwasz na druga strone, jakbys nie mogl rowno przesunac to wlacz sobie reference coordinate system na local.
Napisano 1 Lipiec 200420 l Moze nie ma za duzego pojecia ale ja bym to zrobił własnie soft selection albo tak jak przedmówca pisał zaznaczyc border zewnetrzny albo vertexy w srodku i z odpowiednia siła przesunac.... wg mnie powinno zadziałac:)) pozwodzenia kuba