Napisano 2 Lipiec 201113 l Witam, odrazu pisze, że jestem początkującym w sprawach grafiki 3d. Zapragnąłem zrobić sobie dff'a do jednej z części z GTA. Więc przekonwertowałem mesh'a do Poly, złapałem kilka polygnów odłączyłem go od reszty, cofnąłem lekko, attahowałem... Po czym złapałem z kilka edgy i przyłączyłem za pomocą Bridge. Niestety, po eksporcie do editable mesh, zriggowaniu i wyeksportowaniu do dff pojawił się błąd (coś w stylu wciągania się polygonów): http://img714.imageshack.us/img714/5307/screenzr.png Mianowicie, nie wiem co zrobiłem źle i prosiłbym o nakierowanie na mój błąd z góry dziękuje. Edytowane 3 Lipiec 201113 l przez Elvis_Żyje
Napisano 5 Lipiec 201113 l nie wiem jak wyglada base model. Ale wydaje mnie sie ze cos pokopales w czesci rigu, tzn mam wrazenie ze kosci nie lapia calej siatki w polu swojego oddzialywania, lub odwrotnie, za duzo lapia(np kosc ramienia lapie za brzuch) stad takie dziwactwa
Napisano 5 Lipiec 201113 l ja natomiast wiem, ze czasami jak mam pozamieniane stronami poligony to mi bridga "wykreca" laczy edge na odwrot, nie wygladaja one jednak tak jak to co ty pokazales, ale moze ci w czyms pomoze. musze wtedy dac flip rotation...
Napisano 6 Lipiec 201113 l ja natomiast wiem, ze czasami jak mam pozamieniane stronami poligony to mi bridga "wykreca" laczy edge na odwrot, nie wygladaja one jednak tak jak to co ty pokazales, ale moze ci w czyms pomoze. musze wtedy dac flip rotation... tak, tez kiedys mialem cos takiego jak robileb czaszke bridgowalem edge i przy probie przemieszczenia vertexa czy subdividowania sie wykrecalo wszystko chyba polygony byly zflipowane, probowalem odflipowac ale latwiej mi bylo usanac je i zrobic od nowa
Napisano 8 Lipiec 201113 l Dobra, już załatwiłem problem (zrobiłem od nowa i jest luz). Dziękuje wszystkim za pomoc :).