Macjej Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 (edytowane) Witam. Niedawno skończyłem modelować śmigłowiec Apache. Zamieszczam zdjęcie modelu znalezionego na internecie. Widać na nim takie szarawe paski, które są prawdopodobnie łączeniami części helikoptera. Wygląda to naprawdę świetnie i stąd moje pytanie, jak taki efekt uzyskać? Z góry dziękuję : ). Temat zamieściłem tutaj, bo nie wiem czy to jest efekt modelowania, tekstury czy jeszcze czegoś innego : ). Edytowane 4 Lipiec 2011 przez Macjej
KoMic Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 magia kina; ], a tak serjo serjo. to sa zwykle textury. Tu widzimy zrzut z viewportow stad niska jakosc prezentowanych texow, ale jestem pewien ze po wykonaniu rendera, obraz bedzie znacznie lepszy. Tak wiec polecam zaczac sie uczyc UVW i jakiegos softu do grafy rastrowej, typu gimp(free)/photoshop. Warto bo dobre materialy i textury dodaja +10 do fajnosci modelu: ] pozdr
Macjej Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 Chyba rozumiem. A aporpo tego UVW, to z tego co wyczytałem na angielskiej wikipedii, to jest tak jakby tworzenie np w gimpie "wielkościowo" pasującej do modelu tekstury?
Macjej Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 Albo i nie... Obejrzałem tutka z naszego forum apropo mapowania i już wiem że to nie jest proste : ). Ale dzięki za odpowiedź. Spróbuję zrozumieć : )
Rekomendowane odpowiedzi