Napisano 28 Czerwiec 200420 l Witam Mam pytanie, za pmocą Scatter chce umieścić na drodze kamyki, ale ta droga to jeden box z innymi elementami. Ta funkcja rozwala mi kamyki na wszystkim, wiem że mogę bawić się w poprawne umiejscowienie kamyków, ale czy da się zaznaczyć kawałek boxa (drogę) i jakoś nadać mu osobną nazwę żeby mozna było do niego odnieść się bezpośrednio? Wydaje mi się że coś takiego jest, nawet teraz przyszło mi do głowy że mogę zaznaczyć siatkę z drogą i zrobić clone, chyba uzyskał bym efekt, prawa? Nie mam teraz 3dsm więc nie sprawdze :(, ale czy dało by się nadać mu nazwę inną, móc się do niego odnieść ale żeby on ciągle był częścią całości ... jest coś takiego możliwe? Wszelkie propozycje mile widziane :)
Napisano 29 Czerwiec 200420 l Autor Hmmmm ... Aleksander, nie wiem czy rozumiem poprawnie (jestem początkujący), ale na boxie robię conwrt do poly, i zaznaczam polygony na których nie chce kamyków ... ale dalej nie rozumiem, usiłowałem coś w helpie poszperać ale z marnym skutkiem ... czy możesz szerzej opisać swoją propozycje? Konkretnie nie wiem gdzie moge znaleść Distribution Object.
Napisano 1 Lipiec 200420 l Autor Witam :) Wielkie dzięki Aleksander :) ... wreszcie zrozumiałem, pięknie :], kamyki jak ulał ... jeszcze raz wielkie dzięki!