matiskate Napisano 14 Sierpień 2011 Share Napisano 14 Sierpień 2011 Witam wszystkich na forum :) Zacznę od tego iż ogólnie pracowałem w 3d max 09, dzisiaj stałem się posiadaczem wersji 2012 :) I mam pewien problem. Tutaj zdjęcie do obrazku który został wyrenderowany z modelu ;) http://imageshack.us/photo/my-images/31/przechwytywaniejx.png/ Patrzcie jaki ladny ludzik ;p Wiec ogólnie po wyrenderowaniu w wersji 09 te czerwone obwódki slużące manipulowania postacią znikały, a w tej wersji programu zostają. Prosze o pomoc, mysle ze to jest wina ustawien, nie mieszalem nic w nich, od samego początku tak mam. Próbowałem zmienia wiele rzeczy, ostatecznością jest to forum. Wiec proszę o pomoc :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 14 Sierpień 2011 Share Napisano 14 Sierpień 2011 prawy przycisk na obiekcie ktory chcesz zeby byl niewidoczny i wyłącz "renderable" mozesz tez poprostu schowac te obiekty i upewnic sie ze w Render Settings masz wylaczone "Render Invisible" pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matiskate Napisano 14 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2011 (edytowane) Dzieki za pomoc ;) Łap repa ;p PS. dla tych co maja wersje 2012 to trzeba kliknac right click na postac, dac object properties i odznaczyc opcje renderable ;) Edytowane 14 Sierpień 2011 przez matiskate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi