Skocz do zawartości

Jak sprawdzic ilosc trojkatow ??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak wiem ze to pytanie nie na miejscu ale jakos nigdy sie tym nie interesowalem za bardzo wiec pytam bo nie wiem :) mianowicie gdzie sprawdza sie ilosc trujkatow w obiekcie ! zawsze bazowalem sie na liczbie facow !

• Odpowiedzi 14
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mike ja nie mam tego skrutu ustawionego wiec nie dziala ! A i jedno mnie dziwi ! Dlaczego w sumary info pisze ze muj ludek ma 452 faces a podczas renderingu pisze ze ma 866 ? to Ktory te trojkaty a ktory to poly ?

Napisano

Troche mnie zagmatfales ! czyli jak bo w sumaty info pisze ze jest 500 iles a w renderingu pisz ze 800 iles ! wiec krore to ktore ! Bo napisales troche nie zrozumiale bo na koncu odpowiedzi sam sobie zaprzeczyles ! Prosze napisz mi jak chlop krowie na granicy :]

Napisano

pomysl sobie o prostokacie......caly prostokat to poly a face to trojkat utwozony przez przekatna ....czyli polygon ktory utwozony jest z 4 vertexow ma 1 poly czyli 2 facey.....dalej w pol ktore twozy wiecej vertexow moze znajdowac sie wiecej facow ale poly bedzie jedno....pozniej ci narysuje przyklad jesli jeszcze niezkapujesz.....ale sam sie domyslisz z czasem jak to dziala.....

Napisano

Moj blad Aleksander :]

Dzieki wielkie chlopaki ! A skoro juz mi pomagacie to mam jeszcze jedno pytanko mianowicie z regoly co mam podawac poly czy facy ? Jak ktos mowi masz sie zmiescic w 1300 to poly czy face ? Czy indywidualnie kazdy podaje ?

Napisano

Oki chlopaki dzieki wielkie za odpowiedz ! Ja pozostane przy podawaniu facow bo ich zawsze wiecej !

P.s Dzieki Marcin za cierpliwosc :]

Napisano

aby sprawdzic ilosc face\'ow wejdz do trybu edycji na poziomie face i zaznacz wszystko, z prawej strony w opcjach edycji bedziesz mial napisane {liczba} faces selected

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności