Napisano 30 Czerwiec 200420 l Tak wiem ze to pytanie nie na miejscu ale jakos nigdy sie tym nie interesowalem za bardzo wiec pytam bo nie wiem :) mianowicie gdzie sprawdza sie ilosc trujkatow w obiekcie ! zawsze bazowalem sie na liczbie facow !
Napisano 1 Lipiec 200420 l Autor Mike ja nie mam tego skrutu ustawionego wiec nie dziala ! A i jedno mnie dziwi ! Dlaczego w sumary info pisze ze muj ludek ma 452 faces a podczas renderingu pisze ze ma 866 ? to Ktory te trojkaty a ktory to poly ?
Napisano 1 Lipiec 200420 l Autor Troche mnie zagmatfales ! czyli jak bo w sumaty info pisze ze jest 500 iles a w renderingu pisz ze 800 iles ! wiec krore to ktore ! Bo napisales troche nie zrozumiale bo na koncu odpowiedzi sam sobie zaprzeczyles ! Prosze napisz mi jak chlop krowie na granicy :]
Napisano 1 Lipiec 200420 l pomysl sobie o prostokacie......caly prostokat to poly a face to trojkat utwozony przez przekatna ....czyli polygon ktory utwozony jest z 4 vertexow ma 1 poly czyli 2 facey.....dalej w pol ktore twozy wiecej vertexow moze znajdowac sie wiecej facow ale poly bedzie jedno....pozniej ci narysuje przyklad jesli jeszcze niezkapujesz.....ale sam sie domyslisz z czasem jak to dziala.....
Napisano 1 Lipiec 200420 l Autor Moj blad Aleksander :] Dzieki wielkie chlopaki ! A skoro juz mi pomagacie to mam jeszcze jedno pytanko mianowicie z regoly co mam podawac poly czy facy ? Jak ktos mowi masz sie zmiescic w 1300 to poly czy face ? Czy indywidualnie kazdy podaje ?
Napisano 1 Lipiec 200420 l hm, ja podaje to co jest w statystykach podczas renderingu (czyli chyba fejsy)
Napisano 1 Lipiec 200420 l a boze mistake.......no fejcy sie podaje ... mala konkluzja po meczu :P rozumiecie prawda :P
Napisano 2 Lipiec 200420 l Autor Oki chlopaki dzieki wielkie za odpowiedz ! Ja pozostane przy podawaniu facow bo ich zawsze wiecej ! P.s Dzieki Marcin za cierpliwosc :]
Napisano 4 Lipiec 200420 l aby sprawdzic ilosc face\'ow wejdz do trybu edycji na poziomie face i zaznacz wszystko, z prawej strony w opcjach edycji bedziesz mial napisane {liczba} faces selected