bambosz Napisano 21 Sierpień 2011 Napisano 21 Sierpień 2011 Witam, potrzebuję nieco pomocy przy zabawie ambientem. Mam scenkę a w niej model z nałożonym materiałem mentalray, w slocie Basic shaders mam wsadzone Ambient/Reflective Occlusion sample 512 spread 100 mm, max distance 15 cm W scenie nie mam świateł, global illumination off. oto efekt renderingu... WTF (co to za pasy i ziarno) ? image Ps. te paski są akurat w tych miejscach gdzie linie siatki modelu :/.
tweety Napisano 21 Sierpień 2011 Napisano 21 Sierpień 2011 Skala sceny panie kolego. Skoro ustawiasz max dist. Na 15 cm a dalej masz taki maly zakres dzialania AO to oznacza, ze obiekt ma pewnie zwaloną skale. Tak z czystej ciekawosci, co chcesz osiągnąć?
bambosz Napisano 21 Sierpień 2011 Autor Napisano 21 Sierpień 2011 Dodać sobie do renderku "cienie / brudy" w miejscach gdzie elementy się z sobą stykają :). Skala powiadasz Panie Tweety... możliwe, importowałem model robiony w mm a "studyjko" jest w cm więc jest to możliwe ;p. Sprawdzę później.
Rekomendowane odpowiedzi