LukaszD2 Napisano 22 Sierpień 2011 Napisano 22 Sierpień 2011 Witam serdecznie, Mam spory problem z renderem wizki, którą właśnie sobie tworzę w ramach nauki. Na załączonym renderze widać dziwne krechy i załamania światła na różnych powierzchniach (kominek, sufit, biutko, szafka, stolik). Co może być tego przyczyną? Bardzo proszę o pomoc bo nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić... Soft to 3ds max 2012 i render w mental ray. Link do renderu: http://dml-media.pl/rendery/pokoj7.tif Z góry dzięki!
mirach Napisano 22 Sierpień 2011 Napisano 22 Sierpień 2011 masz za maly antyaliasing. I naprawde nie potrzeba zamieszczac 5 megowego tiffa, jpg wystarczy :)
LukaszD2 Napisano 22 Sierpień 2011 Autor Napisano 22 Sierpień 2011 Sorry za wielkość pliku - chciałem żeby wszystko było dobrze widoczne ;) Mógłbyś jeszcze proszę powiedzieć gdzie w mentalu ustawia się antyaliasing? W sekcji sampling quality - samples per pixel?
mirach Napisano 22 Sierpień 2011 Napisano 22 Sierpień 2011 Mógłbyś jeszcze proszę powiedzieć gdzie w mentalu ustawia się antyaliasing? W sekcji sampling quality - samples per pixel? tak, mozesz tez pozmieniac filter w ramach testow.
Rekomendowane odpowiedzi