Gość Matinho Napisano 10 Wrzesień 2011 Napisano 10 Wrzesień 2011 Witam. Jestem początkującym w tym programie i nie potrafię rozwiązać prostego problemu- wymiarów renderu. Próbowałem w ustawieniach powiększyć tą wartość ale nie znalazłem tej opcji. Jako że na razie zbyt w programie się nie orientuję to napisanie postu było konieczne :P Proszę o pomoc :confused:
kazka80 Napisano 11 Wrzesień 2011 Napisano 11 Wrzesień 2011 [ATTACH=CONFIG]81890[/ATTACH] rozdzielczosc ustawiasz w opcjach kamer (Shift+C) na pare roznych sposobow. W okienkach width i heigth mozesz wykonywac proste dzialania matematyczne dodajac do zastanej wartosci ( +, -, *, / ) Koniecznie wejdz TU!!! http://www.newtek.com/lightwave-downloads.html [ATTACH=CONFIG]81891[/ATTACH] Sciagnij z tej strony podstawowa dokumentacje tam znajdziesz duzo wiecej opcji lub przy otwartym LW wcisnij F1 masz tam naprawde super pomoc na trzy sposoby (contents, index, serach).
Gość Matinho Napisano 11 Wrzesień 2011 Napisano 11 Wrzesień 2011 Naciskam Shift+C i tylko zmienia mi się zaznaczany element na kamerę :(
kazka80 Napisano 11 Wrzesień 2011 Napisano 11 Wrzesień 2011 (edytowane) aaaaaaaaaaaaaa, musisz jeszcze kliknac p otwiera sie okno properties. poprzez p otwierasz okna wlasciwosci i jezeli masz aktualnie zaznaczone obiekty to odpali sie okno wlasciwosci obiektow itd swiatla, kosci Edytowane 11 Wrzesień 2011 przez kazka80
Gość Matinho Napisano 11 Wrzesień 2011 Napisano 11 Wrzesień 2011 Szkoda że trzeba tyle główkować nad takimi rzeczami :p Dziękuję za pomoc ta podpowiedź jest bardzo przydatna :)
Rekomendowane odpowiedzi