Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam zamiar nabyć laptopa, którego główną cechą ma być mały rozmiar i duża mobilność [znośna ciężkość]. Nie będzie na co dzień używany do tworzenia grafiki 3d/Cada bo od tego mam zestaw stacjonarny, ale jednak czasem przyda się na przenośnym laptopie otworzyć plik w cadzie w celu szybkich poprawek lub zrobić szybki mały render [możliwe?] więc nie może to być zbyt słaby egzemplarz, ale też nie potwór wydajności, z tego co mi się wydaje tak zwane "netbooki" nie dadzą rady takim programom? Nie wiem, w każdym razie oto wymagania:

- niska cena - poniżej 2k

- mały rozmiar ok.11-13 cali

- wytrzymała bateria [przynajmniej 4h.]

- NISKA WAGA najlepiej ok 1,5 im więcej tym gorzej

- sporadyczna możliwość swobodnego korzystania na nim z cada/3dmax [ w związku z tym nie wiem jaki powinien mieć procesor/grafikę, czy ATOM da radę? i3, i5? invidia ion?]

- nagrywarka DVD

- niskie temperatury

rozmiar dysku bez znaczenia, wygląd też, choć lepiej żeby obudowa była wytrzymała [a la aluminium?], laptop będzie w ciągłym ruchu więc dobrze by było żeby się nie rozpadł po kilku miesiacach

Do tej pory miałam HP Pavilion dv5-1160ew który był zbyt duży do tego celu, zbyt ciężki i zbyt przegrzewający się.

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 930
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic