Darthapul Napisano 21 Luty 2003 Napisano 21 Luty 2003 A jak z czasem renderingu? Brazil potrafi byc tu zabujczy.... :(
Gość User190 Napisano 22 Luty 2003 Napisano 22 Luty 2003 No i ładniusi! [Edited on 22-2-2003 by M@Ti]
campo Napisano 1 Kwiecień 2003 Autor Napisano 1 Kwiecień 2003 Jak zrobilem? hmmm zrobilem obiekt, dodalem dwie kulki, nadalem im materialy, oswietlilem jednym swiatlem area (duzym) i zapodalem render - proste, nie? [cfaniak]
campo Napisano 1 Kwiecień 2003 Autor Napisano 1 Kwiecień 2003 aaaa zapomnialem o podlozu i DOFie - prosto od X-Dof pozdrawiam
Gość DeK Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 a czy mozesz zdradzić choć minimum informacji na temat procesu powstawania podłoża?
deshi Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 A ja bym prosił tutka :P kurcze jestem na tyle laikem w maxie - ze nawet nie wiem jak nalozyc takie szkło .. mógł byś zrobić mi i innym przysługę i zrobić screnny krok po kroku -- bo w tutkach ma max3d.pl nie ma - a chce cosik poznac z tego maxa wkoncu . Co do tutkow na maxie sa moim one zle napisane - nie sa one wogole przeznacozne dla poczatkujacych , nie opisuja niczego krok po kroku , wszystko podane jest nazwami zwyczajowymi .. wrr..
campo Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Napisano 17 Kwiecień 2003 Zdradzic moge wam wszystkie \"tajemnice\" dotyczace pracki i zrobie to z przyjemnosci, ale kurcze... nie mam kiedy! [pomocy][pomocy][pomocy], wiecej czasu potrzebuje na zycie - doba jest za krotka. W akcie desperacji to moge rzucic plik .max, ale to pojscie na latwizne - tak i z mojej strony, jak i z waszej - co sie samemu poustawia, to na dluzej w glowie zostanie. Po prostu pliz, badzcie cierpliwi... moze jak M@ti bedzie sklonny, to taki tutek pojawi sie w jego opisie Brazila. Ale to li tylko od niego zalezy. Ide spac. Dobranoc.
Andree Napisano 19 Kwiecień 2003 Napisano 19 Kwiecień 2003 a ja mam pytanie odnosnie dofa jak wy to oceniacie w jakim dystansie go dac?tak na oko czy jakos inaczej.A moze probujecie pare razy?
campo Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Napisano 19 Kwiecień 2003 Mati jest sklonny, wiec teraz ja sie musze sklonic nad klawiatura i opisac ta scenke... a mnie wlasnie przeziebienie ostre dopadlo. Fuck. CO do DOFa... ja wiekszosc rzeczy w 3D robie na \"oko\", DOFa napewno, po prostu wiem mniej wiecej jak chce, aby obrazek wygladal i do tego daze. Z reguly probuje wiele ustawien, az znajduje ten odpowiedni dla mnie i tak zostawiam.
fishaa Napisano 20 Kwiecień 2003 Napisano 20 Kwiecień 2003 witam :)! Takie krótkie pytanko - ze sie tutaj podlacze: Gdy uzywam X-dofa i Brazila zamiast renderu mam pod koniec crash maxa 5.1 . Te same ustawienia ze standardowym scanlinem dzialaja poprawnie. Brazil 1.0.3 i X-dof 2.0 - jakis pomysl? z gory wielkie dzieki za pomoc
fishaa Napisano 21 Kwiecień 2003 Napisano 21 Kwiecień 2003 Kamerka byla maxowska (virtualny bufor takze maxowy ustawialem)- po ostatnim przebiegu zawsze crash maxa. Nic to jak napisales brazylijski dof ladnie sie spisuje i przy nim zostane ;) Czasami tylko czlowieka ciekawosc bierze - dlaczego ? :))
campo Napisano 24 Kwiecień 2003 Autor Napisano 24 Kwiecień 2003 Obiecalem tutka, ale nie mam sil go pisac - od tygodnia walcze z grypa i mam juz mroczki przed oczami od wysokiej temperatury. A potem wiem, ze nie bede mial na to czasu. Dlatego daje wam plik .max wraz z potrzebnymi bitmapami (oprocz kithen.hdr). Zachecam do samodzielnego rozgryzania co i jak - scenka jest bardzo prosta i w sumie nie wymaga komentarzy, w razie jakis problemow - sluze pomoca. http://republika.pl/pmacco/z/glass.zip - ok 500kb
Gość User190 Napisano 25 Kwiecień 2003 Napisano 25 Kwiecień 2003 Hehe... choroba streszna rzecz! :))) Ja walczyłem z czymś innym i tez nie dokończyłem tutka... Co do DOFa w brazilu - jest strasznie wolny... nie wiem, czemu piszecie, że jest szybki - DOF w brazilu jest chyba najwolniejszy spośród wszystkich zaawansowanych rendereów (oczywiście przy dość wysokiej jakości :-((( Lepszy jest X-Dof, ale u mnie też go często wywala :(((
campo Napisano 25 Kwiecień 2003 Autor Napisano 25 Kwiecień 2003 A wlasnie nie wiem czy wspominalem, DOF tutaj zrobiony jest wlasnie X-Dofem (mnie sie nic nie wywala, ciekawe), wiec nie znajdziecie zadnych ustawien w scenie.
Gość User190 Napisano 25 Kwiecień 2003 Napisano 25 Kwiecień 2003 Niom... ładniusi, ale to jush nic specjalnego... jest gdzieś tutek, jak zrobić takie bajerne :)))
Rekomendowane odpowiedzi