Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No i ładniusi!

[Edited on 22-2-2003 by M@Ti]

Napisano
  • Autor

Jak zrobilem? hmmm zrobilem obiekt, dodalem dwie kulki, nadalem im materialy, oswietlilem jednym swiatlem area (duzym) i zapodalem render - proste, nie? [cfaniak]

Napisano
  • Autor

aaaa zapomnialem o podlozu i DOFie - prosto od X-Dof

pozdrawiam

Napisano

a czy mozesz zdradzić choć minimum informacji na temat procesu powstawania podłoża?

Napisano

A ja bym prosił tutka :P

kurcze jestem na tyle laikem w maxie - ze nawet nie wiem jak nalozyc takie szkło ..

mógł byś zrobić mi i innym przysługę i zrobić screnny krok po kroku -- bo w tutkach ma max3d.pl nie ma - a chce cosik poznac z tego maxa wkoncu .

Co do tutkow na maxie sa moim one zle napisane - nie sa one wogole przeznacozne dla poczatkujacych , nie opisuja niczego krok po kroku , wszystko podane jest nazwami zwyczajowymi .. wrr..

Napisano
  • Autor

Zdradzic moge wam wszystkie \"tajemnice\" dotyczace pracki i zrobie to z przyjemnosci, ale kurcze... nie mam kiedy! [pomocy][pomocy][pomocy], wiecej czasu potrzebuje na zycie - doba jest za krotka.

W akcie desperacji to moge rzucic plik .max, ale to pojscie na latwizne - tak i z mojej strony, jak i z waszej - co sie samemu poustawia, to na dluzej w glowie zostanie.

Po prostu pliz, badzcie cierpliwi... moze jak M@ti bedzie sklonny, to taki tutek pojawi sie w jego opisie Brazila. Ale to li tylko od niego zalezy.

Ide spac. Dobranoc.

Napisano

Jestem skłonny ;)))

Napisano

a ja mam pytanie odnosnie dofa

jak wy to oceniacie w jakim dystansie go dac?tak na oko czy jakos inaczej.A moze probujecie pare razy?

Napisano
  • Autor

Mati jest sklonny, wiec teraz ja sie musze sklonic nad klawiatura i opisac ta scenke... a mnie wlasnie przeziebienie ostre dopadlo. Fuck.

CO do DOFa... ja wiekszosc rzeczy w 3D robie na \"oko\", DOFa napewno, po prostu wiem mniej wiecej jak chce, aby obrazek wygladal i do tego daze. Z reguly probuje wiele ustawien, az znajduje ten odpowiedni dla mnie i tak zostawiam.

Napisano

witam :)!

Takie krótkie pytanko - ze sie tutaj podlacze: Gdy uzywam X-dofa i Brazila zamiast renderu mam pod koniec crash maxa 5.1 . Te same ustawienia ze standardowym scanlinem dzialaja poprawnie. Brazil 1.0.3 i X-dof 2.0 - jakis pomysl? z gory wielkie dzieki za pomoc

Napisano

Kamerka byla maxowska (virtualny bufor takze maxowy ustawialem)- po ostatnim przebiegu zawsze crash maxa. Nic to jak napisales brazylijski dof ladnie sie spisuje i przy nim zostane ;) Czasami tylko czlowieka ciekawosc bierze - dlaczego ? :))

Napisano
  • Autor

Obiecalem tutka, ale nie mam sil go pisac - od tygodnia walcze z grypa i mam juz mroczki przed oczami od wysokiej temperatury. A potem wiem, ze nie bede mial na to czasu. Dlatego daje wam plik .max wraz z potrzebnymi bitmapami (oprocz kithen.hdr). Zachecam do samodzielnego rozgryzania co i jak - scenka jest bardzo prosta i w sumie nie wymaga komentarzy, w razie jakis problemow - sluze pomoca.

http://republika.pl/pmacco/z/glass.zip - ok 500kb

Napisano

Hehe... choroba streszna rzecz! :))) Ja walczyłem z czymś innym i tez nie dokończyłem tutka...

Co do DOFa w brazilu - jest strasznie wolny... nie wiem, czemu piszecie, że jest szybki - DOF w brazilu jest chyba najwolniejszy spośród wszystkich zaawansowanych rendereów (oczywiście przy dość wysokiej jakości :-(((

Lepszy jest X-Dof, ale u mnie też go często wywala :(((

Napisano
  • Autor

A wlasnie nie wiem czy wspominalem, DOF tutaj zrobiony jest wlasnie X-Dofem (mnie sie nic nie wywala, ciekawe), wiec nie znajdziecie zadnych ustawien w scenie.

Napisano

Niom... ładniusi, ale to jush nic specjalnego... jest gdzieś tutek, jak zrobić takie bajerne :)))