Napisano 12 Październik 201113 l czy moglibyście zobaczyć czy ten laptop jest dobry? 17 cali http://allegro.pl/nowy-dell-precision-m6600-i7-3-3ghz-12gb-500hd-i1862848275.html i czy wart jest swojej ceny?? Oczywiscie do robienia grafiki, 3ds, cad, pakiet adobe i troche generatywnych rzeczy. podoła?
Napisano 12 Październik 201113 l Autor to jest iny laptop , 17 cali z inna kartą graficzną i innym Ramem. inna konfiguracja.
Napisano 12 Październik 201113 l Jednak już podałaś ten laptop w tamtym temacie:) więc chyba ten temat tyczy tego samego ... ? Zakupu za Ciebie nikt nie zrobi, mądre jest to, co Traitor powiedział w poprzednim temacie - jesli to są początki, to szkoda pieniędzy na coś takiego. Bo jeśli chcesz korzystać z laptopa do "robienia grafiki" - a to byłyby początki - to zanim się nauczysz wykorzystywać całość mocy takiego laptopa, to trend przyniesie dużo lepsze modele i o wiele mocniejsze = zakup nowego laptopa. Sam(a) zdecyduj. Jeśli natomiast już masz jakiś staż w grafice, to wiesz na pewno (tak jak mi to polecił pewien znajomy) że w sprawie takiego zakupu nie można porywać się ot tak. Najlepiej jest samemu przestudiować i poczytać fora co mówią o danych podzespołach - tutaj każdy powie swoje widzimisię, bo jeden woli jedno, drugi drugie i dokonasz zakupu pod inną osobę - nie pod siebie. W miarę tworzenia wiesz co Ci będzie najbardziej potrzebne - za połowę tych pieniędzy masz naprawdę mocne laptopy. Może tędy droga.
Napisano 12 Październik 201113 l Autor Studiuje architekture, w sumie w tym roku robie juz dyplom. komputer jest mi niezbedny do przyszle jpracy oraz do tej ktora teraz wykonuje... projekty (cad ), wizualizacje ( cad, artlantis, vray)... dodatkowo , bardziej hobbystycznie grafika generatywna ( structure synth ) oraz jej rendery ( sunflow), no i oczywiście niezbędny caly pakiet adobe... chce teraz zaczac robic jeszcze w 3ds... laptop jest głownie potrzebny mi do renderów... nad duzymi proejtkami poprzedni laptop potrafil myslec przez ok 2-3 godizny... a to za dlugo dla mnie... mam nadzieje , ze ten bedzie o wiele szybszy... kozystalam tez zmacbooka pro... ale nie mam teraz kasy zeby kupowac nowego macbooka, chociaz system operacyjny byl genialny...