fikifak Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 Stworzyłem obiekt w maxie, umieściłem światła na scenie i użyłem narzędzia render to texture. Wszytko się ładnie wyrenderowało lecz po nałożeniu wczytanego renderu na obiekt, cała mapa jest rozłożona na obiekcie, a nie tylko części z mapy uv. Nie wiem co powoduje błąd. Na obiekcie stosuje narzędzie unwarp uwv ale najwidoczniej max ignoruje stworzone uv i robi swoje. Dodaje zdjęcie mapy i viewportu (materiał nie zmienia się w renderingu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 przy bakowaniu tekstury musisz zaznaczyc zeby uzywal twojego UV, standardowo ma wlaczone robienie automatycznego unwrapa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikifak Napisano 21 Październik 2011 Autor Share Napisano 21 Październik 2011 (edytowane) @mirach - wielkie dzięki. Po zaznaczzeniu w opcjach project mapping - uv match, zadziałało. Edytowane 21 Październik 2011 przez fikifak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi