Napisano 20 Listopad 201113 l czy ktoś mogby pomoc w kwestii uruchomienia OpenCL v-raya na kartach Nvidia. Kompletnie tego nie rozumiem, niby to jest w sterownikach CUDA Toolkit, ale maja do tego dostęp tylko developerzy... kompletnie sie pogubiłem, a w necie mało na ten temat informacji.
Napisano 20 Listopad 201113 l U mnie poszedl na zwyklych sterownikach. Robiles ich update do najnowszej wersji?
Napisano 20 Listopad 201113 l Mam najnowsze. Uruchamia sie tylko czarny ekran i RT na coś czeka. Czy to CPU czy OpenCL jest tylko czarny ekran. Iray chodzi bez problemu i nawet słychać jak pracuje ;) ps. zdaje sie, ze wychodzi moja nieznajomość Maxa, zerknąłem na tutka i tam koleś włącza Active Shader, a ja kombinuje przez zwyczajne wciśniecie guzika render. No cóż jeszcze sporo przede mna, popatrzę na tutki, zanim zadam jakieś kretyńskie pytanie następną razom. Edytowane 20 Listopad 201113 l przez Chrupek3D
Napisano 20 Listopad 201113 l nie odpalisz vray rt na najnowszych sterach, działa chyba tylko na 270.xx albo jakoś tak. Na wyższych sterach vray ponoć się uruchomi jak Polska reprezentacja wyjdzie z grupy na mistrzowstwach. Generalnei ustawiasz w active shade vray rt i zmieniasz okno w viewporcie (tak jak byś zmieniał widok) na active shade i powinno wystartować
Napisano 20 Listopad 201113 l DEkoy dokładnie, zainstalowałem stery 270 ze strony CUDA Toolkit i poszło... Edytowane 20 Listopad 201113 l przez Chrupek3D