Napisano 21 Listopad 201113 l Hejka Kiedy w oknie renderingu wybieramy BlowUp oraz wybieramy w scenie jakis obiekt, render pokazuje taki powiekszony ten obiekt w oknie renderingu. Pytanie wiec brzmi, jak napisac skrypt lub uzyc innej techniki aby proces zautomatyzowac. Potrzebuje sytuacji takiej: - w scenie mamy 10 obiektów - odpalam skrypt - skrypt wybiera obiekt01 (z 10ciu) - ustawia BlowUp prostokat odpowiednio - render - skrypt czeka az render zakonczy sie powodzeniem - potem skrypt leci dalej i wybiera obiekt02 Ten process mialby sie powtarzac. Potrzebuje zapisywac takie obrazki na dysku z odpowiednimi nazwami. Znalazłem metody jezyka MaxScript w sieci jednak cos mi tam nie działa, nie moge ustawic BlowUp. Przyklad: select $Plane01 box_blowup = (Box2 0 0 30 40) viewport.setblowuprect viewport.activeviewport box_blowup true_box_blowup = viewport.getblowuprect viewport.activeviewport render camera01 Prosze o podpowiedz. Istnieje tez opcja druga. Na 10 obiektow chcialem dac 10 kamer i renderowac z kazdej inny obrazek. Problemem jest wyzerowanie prostokątu kamery do obiektu. Potrzebuje aby kamera dopasowala sie oraz rozdzielczosc do rozmiarow np plane w scenie. Moze macie jakies namiary na cos ciekawego co moze mi pomoc ? To co jest moim celem przypomina CUT z Toxica.