Napisano 21 Listopad 201113 l 1. Jak połączyć dwa obiekty aby siatka z tego pierwszego przełożyła się na płaszczyznę tego drugiego, dla przykładu z tutorialu o feldze : " 28. Teraz musimy wymodelowac dziury pod sruby, najlepiej w tym celu stworzyc cylinderach o takiej wielkości, aby był jak dziura pod srube, wazne jest tylko żeby miał sides o wartości 8 ponieważ będzie on nam slulyl jako wzor. Utworz 5 takich cylindrow i rozmiesc je rowno dookoła felgi. Można to zrobic „na oko” lub skopiowac felge, usunąć jej poligony zaatachowac cylinder, po czym uzyc tablicy array. " A kolejnym moim pytaniem jest , jak zrobić : oczodoły : mózg : cylinder : krawat
Napisano 21 Listopad 201113 l A kolejnym moim pytaniem jest , jak zrobić : oczodoły : mózg : cylinder : krawat po przeczytaniu tej listy powaznie sie zastanawiam co ma byc efektem koncowym :D
Napisano 21 Listopad 201113 l Autor mam dwie propozycje dotyczace tego modeluhttp://imageshack.us/f/37/projekt2x.png/albo lepiej wyżłobię mózg i oczodoły + podkreśle klatkę piersiową albo walne mu cylinder na głowę + krawat ale nie wiem jak sie zabrac za niektóre elementy jest to mój drugi projkt 3d ;/ + czy edycja turbosmoothem jest dobrym rozwiązaniem oO? do każedo modelu stosujecię te rozwiazania ? Jeżeli nie to jakiego modyfikatora uzywacie aby miało to ręce i nogi. + Edycja w editable poly to najlepsze rozwiazanie do modelowania ? czy przykładacie GIGANTYCZNĄ wagę do vertexów i przesówacie je nawet o milimetr w prawo jak wam coś nie pasuje ;D?