Napisano 23 Luty 200322 l panowie... co mogłem zepsuc że czas renderowania gdybym tak zostawił byłby dłuższy niż render Catedry - Tomka ? :D Ustawiłem brazila no ale działało... może to być od textur? Wogóle od czego zależy czas renderowania...? Pomóżcie mi... bo nigdy mojej coolerki nie wyrednderuje :( Dzięki [Edited on 23-2-2003 by Tesaurus]
Napisano 23 Luty 200322 l Jeśli uzywasz jakiegoś rendera liczącego GI np. brazila jak wspomniałeś to nie dziw sie że rendering trwa straaaaaaaaasznie długo .
Napisano 23 Luty 200322 l Autor wiem że długo trwa... tylko że u mnie to niwyobrażalnie długo... nie wiem dzieje się tak że zatrzymuje się w jednym miejscu i nic... czekam godzine, drugą nic... nie wiem co jest grane... :( Może być coś zepsute...? [Edited on 25-2-2003 by Tesaurus]
Napisano 25 Luty 200322 l Autor dobra http://republika.pl/comix/brazil.jpg PS Proszę was znajdzie ten błąd bo nic nie moge dalej robić!!
Napisano 27 Luty 200322 l Nie znam tej wersji brazila :( Jestes pewien ze potrzebujesz fotonow ? moze wylacz brazil photon map serwer :) Sprobuj, bo wydaje mi sie, ze luma serwer powinien wystarczyc :)
Napisano 27 Luty 200322 l Autor yo! zrobiłem tak jak powiedziałeś... ale dalej nie widzę różnicy w renderze... nie wiem co jest grane... może mieć to związek z versją brazila? Mogę podesłać scenę żebyś mi na nią zobaczył? nie wiem co jest nie tak... kompa mam w miarę dobrego... dodam jeszcze że jestem początkujący więc nie wiem dokładnie co i gdzie mogłem [cut] że mi teraz tak długo sie renderuje... Jeżeli będzie trzeba scene zrobić od początku to zrobię ale nie chcę zacząć nowego projektu dopóki nie dowiem się co jest przyczyną tego... błędu czy **** wie czego... PS Zostawię scenkę na noc... zobacz co z tego wyjdzie :D Dzięki i narta [Edited on 28-2-2003 by Tesaurus]