Piotreq91 Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 Witam Postanowiłem w końcu porządnie wyrenderować model samochodu który kiedyś zrobiłem ale efekt nie jest zadowalający dlatego chciałbym Was prosić o porady. Jak dopracować oświetlenie i materiały. Korzystałem z tego turoriala http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/max/lexus/index5.html a hdri pobrałem z tej strony www.hdri-locations.com. Przy ustawieniach takich jak w tutorialu efekt jest taki: Dodałem photometric light żeby uzyskać mocniejsze cienie ale sami widzicie jaki jest efekt: Chciałbym prosić Was o jakieś cenne porady. Pozdrawiam
Sicu Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 Model nie jest zły :) Zmienił bym lakier bo ten wygląda trochę jakby był z plastiki o grubości 5 mm :D ps. Spróbuj wyrendowac w jakimś białym studiu :) Zobaczymy jak będzie wyglądać
Piotreq91 Napisano 6 Grudzień 2011 Autor Napisano 6 Grudzień 2011 (edytowane) Zrobiłem renderki studyjne Co byście poprawili? Edytowane 28 Grudzień 2011 przez Piotreq91
Rekomendowane odpowiedzi