Tomek Kosiorek Napisano 23 Luty 2003 Share Napisano 23 Luty 2003 Taki troche oklepany temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 23 Luty 2003 Autor Share Napisano 23 Luty 2003 :mad:Duzo za jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaggeM Napisano 24 Luty 2003 Share Napisano 24 Luty 2003 Fajne reflecty ale nieco sztucznie cala pracaka wyglada. Przedewszstkim czarne ostre cienie (grrrrrr). :) Przydalyby sie wieksze bumpy. No i klimat..nad tym musisz popracowac.. Klimat jest najwazniejszy.. Tak dla ciekawosci (a moze dla jaj) pozwol ze dam linka do mojej pracki, ktora jest podobna do tej. Ale maly szczegol...:D zrobilem ja 3,5 latek temu, kiedy raczej nikt ni mial pojecia o GI i nie bylo takich bajer efektow i renderow jak teraz. A mimo wszystko nawet dzisiaj wyglada niezle (ghhhmmm - dziwne) ;) Jezeli ja robie pracke (jakiegos rendera) to musi byc klimat i z tego co pamietam (bo tera nie robie takichrenderow) wychodzilo mi to... wiec KLIMAT bajerandzki musi byc !!! http://maggemx.republika.pl/magiczna perla.jpg [Edited on 24-2-2003 by MaggeM] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 24 Luty 2003 Autor Share Napisano 24 Luty 2003 zanim skompresowalem te pr. to bylo troszeczke klimatu(wjecej szczegolow bylo w cieniu,piasek byl piaskowaty,byla mroczniejsza;mniej plastikowa)uCiebie rewelka to swieca-zreszta cala praca to opowiesc pozdr:o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasqoc Napisano 24 Luty 2003 Share Napisano 24 Luty 2003 hm... no wlasnie klimat Na zwyklym renderze maxa tez mozna ciekawe efekty osiagnac tylko trzeba wiecej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 24 Luty 2003 Share Napisano 24 Luty 2003 Od razu widac ze render jest z Mentala - piekny raytracing. No ale dodam to samo co wszyscy - brak klimatu, cienie strasza swoja \"ciemnoscia\" i ostroscia krawedzi, a w szkle klepsydry rysuja sie zupelnie psujace nastroj bliki dodatkowych lamp, no wlasnie - po co dodatkowe lampy? Swieczka ma byc tylko! Prace tego typu po prostu musza zawierac w sobie jakas delikatna tajemniczosc - opowiadac jakas historie itp. Sprobuj cos z tym zrobic - ladne refleksy to nie wszystko :) BTW przeciez Mental ma wbudowane GI prawda? pozdr Marek p.s. tez kiedys zrobilem klepsydre i swieczke jednak zupelnie bez klimatu - tylko w ramach cwiczen modelowania i testow renderera... Jak odgrzebie ja w domu to zamieszcze linka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 24 Luty 2003 Autor Share Napisano 24 Luty 2003 dam ze swieczki area,dodatkowe osw. zlikwiduje i dam GI(tylko ze na moim kompie to bedzie sie renderowalo3dni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaggeM Napisano 24 Luty 2003 Share Napisano 24 Luty 2003 Ghmm..to nie uzywaj mentala... tylko brazila - forexample :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 24 Luty 2003 Share Napisano 24 Luty 2003 ... albo finalRendera napszyklat :P [Edited on 24-2-2003 by MareG] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi