Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajne reflecty ale nieco sztucznie cala pracaka wyglada. Przedewszstkim czarne ostre cienie (grrrrrr). :) Przydalyby sie wieksze bumpy. No i klimat..nad tym musisz popracowac.. Klimat jest najwazniejszy.. Tak dla ciekawosci (a moze dla jaj) pozwol ze dam linka do mojej pracki, ktora jest podobna do tej. Ale maly szczegol...:D zrobilem ja 3,5 latek temu, kiedy raczej nikt ni mial pojecia o GI i nie bylo takich bajer efektow i renderow jak teraz. A mimo wszystko nawet dzisiaj wyglada niezle (ghhhmmm - dziwne) ;) Jezeli ja robie pracke (jakiegos rendera) to musi byc klimat i z tego co pamietam (bo tera nie robie takichrenderow) wychodzilo mi to... wiec KLIMAT bajerandzki musi byc !!!

http://maggemx.republika.pl/magiczna perla.jpg

[Edited on 24-2-2003 by MaggeM]

Napisano
  • Autor

zanim skompresowalem te pr. to bylo troszeczke klimatu(wjecej szczegolow bylo w cieniu,piasek byl piaskowaty,byla mroczniejsza;mniej plastikowa)uCiebie rewelka to swieca-zreszta cala praca to opowiesc

pozdr:o

Napisano

hm... no wlasnie klimat

Na zwyklym renderze maxa tez mozna ciekawe efekty osiagnac tylko trzeba wiecej pracy.

Napisano

Od razu widac ze render jest z Mentala - piekny raytracing. No ale dodam to samo co wszyscy - brak klimatu, cienie strasza swoja \"ciemnoscia\" i ostroscia krawedzi, a w szkle klepsydry rysuja sie zupelnie psujace nastroj bliki dodatkowych lamp, no wlasnie - po co dodatkowe lampy? Swieczka ma byc tylko!

Prace tego typu po prostu musza zawierac w sobie jakas delikatna tajemniczosc - opowiadac jakas historie itp. Sprobuj cos z tym zrobic - ladne refleksy to nie wszystko :)

BTW przeciez Mental ma wbudowane GI prawda?

pozdr

Marek

p.s.

tez kiedys zrobilem klepsydre i swieczke jednak zupelnie bez klimatu - tylko w ramach cwiczen modelowania i testow renderera... Jak odgrzebie ja w domu to zamieszcze linka :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.