filroz Napisano 9 Grudzień 2011 Share Napisano 9 Grudzień 2011 Witam, jestem poczatkujacy w vrayu, dotychczas pracowalem w mentalu. Jak w vrau mozna ladnie oswietlic wnetrze sztucznym swiatlem, interesuje mnie tylko takie rozwiazanie poniewaz w docelowym pomieszczeniu nie ma okien. Wiem ze jest sporo tutorialow ale niestety wszystkie jakie udalo mi sie znalesc pokazuja sposob przy wykorzystaniu okien. Wszystkie porady beda dla mnie bardzo cenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 10 Grudzień 2011 Share Napisano 10 Grudzień 2011 Zazwyczaj oświetla się pomieszczenia bez okien lampami ew halogenami/ledami;) Więc zrób lampę i wsadź do środka vray light;) do halogenów używaj iesów 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filroz Napisano 11 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2011 Dzieki wielkie za rade. Mam jeszcze jedno pytanie, w jaki sposob moge usunac odbicia swiatla? Chodzi mi np o to gdy w scenie jest lustro i uzyty vray light sphere to nawet z wlaczona opcja invisible jest widoczna kula swiatla w lustrze. Kiedys mialem podobna sytuacje i jakos to zrobilem, teraz nie pamietam jak. Czy moglby mi ktos powiedziec jak to zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groidea Napisano 11 Grudzień 2011 Share Napisano 11 Grudzień 2011 W Options Light poniżej opcji invisible masz Affect reflection, oddznacz to i wszystko na temat:)) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filroz Napisano 12 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2011 Dzieki wielkie kolego, bardzo banalne to, jednak niestety nie zauwazylem jakos tej opcji, jeszcze raz dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi