Gość MAGG Napisano 12 Grudzień 2011 Napisano 12 Grudzień 2011 Witam, jestem początkująca. Przy komendzie rotate w 3dmaxie (2010) nie pojawiają się stopnie wg któych mogłabym obrócic obiekt np o 90 stopni. Szukam i nie znajduję - gdzie włączyc, żeby się pokazywały? Pozdrawiam
Piotreq91 Napisano 12 Grudzień 2011 Napisano 12 Grudzień 2011 Na dole są 3 okienka i w nich widać wartości. Jeśli chcesz obracać obiekt o równe kąty to musisz włączyć na górze taka czerwona ikonkę obok snap,taki magnesik z zaznaczonym kątem i strzałką(może się troszkę różnić w zalezności od wersji maxa). tak ona wygląda:)
Gość MAGG Napisano 12 Grudzień 2011 Napisano 12 Grudzień 2011 dziękuję :) rzeczywiście na dole widac te wartości, pamiętam jednak, że w poprzedniej wersji wartości pokazywały się też na kółku w momencie przesuwania, teraz ich nie ma i nie wiem jak je włączyc.
Piotreq91 Napisano 12 Grudzień 2011 Napisano 12 Grudzień 2011 proszę:) chyba faktycznie były ale niestety nie wiem jak je włączyć:(
adr2000 Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 dziękuję :) rzeczywiście na dole widac te wartości, pamiętam jednak, że w poprzedniej wersji wartości pokazywały się też na kółku w momencie przesuwania, teraz ich nie ma i nie wiem jak je włączyc. Customize- Preferences- Gizmos- i dla sekcji Rotate zaznaczyć Angle Data :)
Rekomendowane odpowiedzi