delgado88a Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 Na przykład mam obrazek drzewa na białym tle i chce aby po nałożeniu na plane widniało tylko drzewo a białe tło bylo zupełnie przezroczyste. Chodzi mi o coś ala obiekty 2D w grach PS Próbowałem z plikiem zapisanym w PNG z przezroczystym tłem i nie pomogło
żółty Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 musisz wrzucić czarno białą mapę do slotu opacity - to co jest czarne będzie przeźroczyste, to co białe zostanie
delgado88a Napisano 20 Grudzień 2011 Autor Napisano 20 Grudzień 2011 Wrzuciłem do slotu opacity. Regulowałem suwakiem od 0 do 100 Plane z obrazkiem zrobił sie tylko (po wyrenderowaniu) czarno biały
żółty Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 musisz mieć dwie mapki kolorową, którą ładujesz do slotu diffuse i czarno białą, którą wrzucasz do opacity. Wartość numeryczną zostaw na 100. Mapki mają wyglądać tak : http://wiki.alternativaplatform.com/images/d/d0/2-8.jpg z lewej masz opacity z prawej diffuse 1
delgado88a Napisano 20 Grudzień 2011 Autor Napisano 20 Grudzień 2011 O to chodziło ! Dziekuje serdecznie REP+
Rekomendowane odpowiedzi