Wielka_Siostra Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 Pracuję obecnie nad realistycznym oświetleniem wnętrz. Oto co stosuję: - GI - direct light jako oświetlenie zza okna z włączonymi cieniami - omni jako oświtlenie wewnątrz pokoju - render VRayem Wszystko niby OK, ale wszystko renderuje się strasznie długo, nawet bez tekstur. Możecie polecić jakiś inny zestawik świateł, żeby wszystko renderowało się krócej, a mimo to było realistycznie i pięknie?:-) A może napiszecie, co zrobić, aby zachowując ten zestaw świateł skrócić czas próbnych renderów? Jak wyłączę GI (największy pożeracz pamięci), to wszystko staje się ciemne i nic nie widać:-(
Tom Napisano 12 Lipiec 2004 Napisano 12 Lipiec 2004 no to popatrz .... http://www.evermotion.org/tutorials/mich/minterior04.htm powinno ci pomóc
Wielka_Siostra Napisano 13 Lipiec 2004 Autor Napisano 13 Lipiec 2004 Dzięki, super tutorial:-) Mam jeszcze takie pytanko: mam free wersję VRaya - czy są w niej dostępne światła VRay? Bo jakoś nie mogę znaleźć:-/
Wielka_Siostra Napisano 13 Lipiec 2004 Autor Napisano 13 Lipiec 2004 Yyy, właśnie się dowiedziałam, że w darmowej wersji nie ma światełek vrayowskich:-/ Chyba muszę pozostać przy omni
Rekomendowane odpowiedzi