Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam od tygodnia męczę się z wyrenderowaniem sceny, Najpierw 3ds max zamykał się przy każdej próbie renderingu, kiedy problem stał się uporczywy usunąłem materiały i tekstury, i chciałem wyrenderować scenę bez tekstur jednakże kiedy ustawiony jest Vray 2.0 Advanced jako production to przy próbie renderu wyskakuje odrazu błąd, Unhandled exception(preparing camera sampler) po wielu godzinach kombinowania z ustawieniami, tworzenia nowej kamery itp. wychodzi na to że gdy w rolecie Sampling (opcje kamery fizycznej) zaznaczony jest ptaszek przy 'motion blur' to scena normalnie się renderuje, jednak gdy odznacze opcję "motion blur" odrazu wywala mi ten błąd, próbowałem kilka razy i za każdym razem jest tak jak napisałem. Czy ktoś mógłby coś doradzić? Na dole załączam screeny ustawień vray i scene wyrenderowaną przy włączonym motion blur. Jeżeli chodzi o błąd ktory zamykał mi program to zrobiłem reinstal programu na razie działa (odpukać!) i pytanie jeszcze odnośnie samego renderu czy ktoś wie jak usunąc te plamy? i czy właśnie dlatego że włączona jest opcja motion blur obrazek wyrenderowany jest lekko jakby rozmazany ?(brak ostrości)

render2.jpg

render.jpg

• Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi