thimo Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Witam. Czy jest jakiś sposób (ustawienia mapy/modyfikatory), żeby takiej sytuacji jak z obrazka jakoś zapobiec? Mapa jest powtarzalna, dlatego "czarna krecha" w bitmapie odpada.. :( Pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porti Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 wywal mapę displacement z materiału i dodaj modyfikator vraydispacement na obiekt. dopiero tam daj disp i zaznacz 3d mapping oraz bodajże Keep continuity. Pobaw się też współczynnikami ammout i shift żeby ci nie spuchł obiekt za bardzo. Przy odrobinie szczęścia osiągniesz zamierzony efekt ale cudów się nie spodziewaj :) edit: Mogę się mylić co do tego 3dmapping. kombinuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 nie trzeba koniecznie wywalac disp z materialu, mozna w modyfiaktorze vraydisplacement zaznaczyc zeby uzywal mapy z materialu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thimo Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2012 Rzeczywiście! Przypisałem mapę z materiału (tam wyłączyłem) bezpośrednio do VRayDisplacement, a SHIFT (czyli zbawienny parametr) dałem na ujemny (w tym przypadku -70% wartości amount). Dzięki chłopaki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi