Napisano 13 Lipiec 200420 l Witam! Szukam pomysłu na bardzo realistyczny materiał złota lub podobnego metalu. Materiał ma być rzucony na birzuterię, Podajcie jakies linki do tutkow lub wlasne pomysly, z gory dzieki! ----------------------------------------------------------- Sory za bledy ortograficzne... ;] [Wyedytowany dnia 13-7-2004 > Muhaho]
Napisano 13 Lipiec 200420 l TU malefatal zamiescil shadery do vraya zainteresuj sie nimi.. poowiem jeszcze ze zloto powino miec 50/100 reflection i gloosa na 75 i takie jakies wyjdzie dosyc wazne w prezentacji takich badziewiatek jest otoczenie... niemal ze niezbedna jest mapa HDRI lub jesli jest to w zamknietym pomieszczeniu to dobre oswietlenie.... pokombinoj
Napisano 13 Lipiec 200420 l n owlasnie daj w brazilu tak jak mowilem advanced material reflexa na polowe gloosa w reflection na 75 mape HDRI do evoirment swiatlo skylight tez przypisz ta sama mape i juz proste
Napisano 13 Lipiec 200420 l Autor qrwa, moze jestem kiep ale tak to napisales, ze nic z tego nie czaje...
Napisano 15 Wrzesień 200420 l kurcze ja tez nie rozumiem:( poszukam jakis tutkow i umieszcze jak znajde:) pozdrawiam:)
Napisano 15 Wrzesień 200420 l kurcze nic nie moge znalezc na temat zlota:( w google szukalem ale tam sa tylko jakies textury zlota:( a zadnych tutoriali:( przykro mi Muhaho mi tez na tym zalezy:( pozdrawiam
Napisano 16 Wrzesień 200420 l http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?t=3017 moze to pomoze poz. k.jansen
Napisano 17 Wrzesień 200420 l K.Jansen bardzo dzikuje za pomoc:) ale niestety tez watek zaostal juz usuniety:( Kurcze szukam wszedzie tego zlota w Brazilu:( i nie moge znalezc ale kolega widzial to gdzies na jakims forum ze ktos robil zloto do pierscienia z wladcy pierscieni wiec szukam tego jak znajde to na pewno umieszcze tutaj krok po kroku jak to zrobic:) pozdrawiam
Napisano 17 Wrzesień 200420 l Piotrek ;) nie zostal usuniety .... jedynie wymagane jest zalogowanie na forum evermotion zeby wejsc ;) tu masz bezposredni link do pracki .... http://www.richardmax.sk/site_contents/Download/Jewels_3D.rar poza tym material to nie wszystko ... trzeba umiejetnie oswietlic scene zeby to tak ladnie wygaldalo .... zloto : (Material) Brazil : Chrome z ustawionym glooss na 50-60 .... kolor zółty .... a kolejna sprawa to oswietlenie ... najlepiej mapą HDRI ale i kilka renderowalnych swiatel wystarczy .... tak zeby cos moglo sie odbijac w tym materiale .... ;)
Napisano 17 Wrzesień 200420 l Dziekuje:):) tzn ja bylem zalogowany i mi wyswietlilo brak strony przysiegam:(:( bardzooo Dziekuje Marcin :) dziekuje:)