Napisano 24 Styczeń 201213 l Witam. Jest to mój pierwszy wizek i chciałbym uzyskać kilka rad co do modelingu oraz shadingu. A dokładniej to chciałbym wiedzieć czy w 3D max 9 istnieje jakieś narzędzie do modelowania bardziej "plastycznego" lub czy są jakieś darmowe programy chodzi mi o wygode jaka jest w ZBrush. Oraz na czym polega sztuka shadingu należy renderować cały czas póki nie uzyska się zamierzonego efektu czy są jakieś techniki np. renderowanie warstwami. Innymi słowy chciałbym się dowiedzieć z czym co się je. :P Uploaded with ImageShack.us
Napisano 4 Luty 201213 l Te stopnie to twój pomysł? Chodzenie po nich było by chyba dość nie wygodne, chyba że to schody dla wstawionych którzy po melanżu chodzą zygzakiem ;) Dość fajnie wygląda boazeria jedynie porozsuwał bym trochę klepki bo teraz sęki masz w jednej lini z góry na dół
Napisano 4 Luty 201213 l Autor Co do stopni... Schody muszą być strome ponieważ jest to rzeczywisty rozmiar działki do budowy tego domu :P Więc wymyśliłem takie "kaczki" aby normalnie można było po nich chodzić zatem jest to optymalne rozwiazanie. ;)